Over ons

Van der Ende Group is innovator, producent en leverancier van technische producten voor de volgende thema’s: water, lucht, klimaat, filtratie. We produceren en leveren een breed assortiment pompen, waterbehandelingsinstallaties, elektromotoren, frequentieregelaars, (regel)afsluiters, ventilatoren en industriële filterinstallaties. Wij bieden specialistisch advies en technische dienstverlening en onze innovatieve en vaak gepatenteerde producten worden wereldwijd afgenomen.

Bedrijfsbrochure (PDF)

Van der Ende Group is een echt Westlands familiebedrijf en een niet meer weg te denken speler in de nationale- en internationale glastuinbouw. Met diverse (maatwerk) oplossingen voor klimaat- en wateruitdagingen in de high tech glastuinbouw sluit het productportfolio uitstekend aan bij de actuele wereldwijde ontwikkelingen. Naast de glastuinbouw zijn bouw- en aannemerij, industrie en de (semi) overheid ook sectoren waar het bedrijf actief is.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf met ca. 120 personeelsleden. Van der Ende Group bestaat uit diverse bedrijfsonderdelen en heeft meerdere vestigingen in Nederland (hoofdkantoor Maasdijk en locatie Oss), in België (locatie Lochristi) en in Canada (locatie Kingsville).

Onze visie

Historie

In 1985 richtte Piet van der Ende het bedrijf op. Hij begon met het repareren en reviseren van waterpompen voor de glastuinbouw, maar al snel volgde de verkoop van nieuwe pompen en aanverwante artikelen. Naast deze meer traditionele producten, werden ook de eerste innovatieve producten gelanceerd. Door aanhoudende groei, nam het toenmalige bedrijf in 1987 haar intrek in het pand aan de Maasambacht te Maasdijk.

Door oprichting en overname van respectievelijk Van der Ende T.H.O. in Oss, Phyto-Drip B.V., Van der Lubbe Metaal en Moor Filtertechniek, ontstond de huidige Van der Ende Group. De activiteiten en het assortiment van de Groep breiden zich snel uit. Zowel nationaal als internationaal. Daarom verhuisde het bedrijf in 2018 naar een A-locatie op het industrieterrein Coldenhove in Maasdijk. In de zomer van hetzelfde jaar vond ook de formele directiewisseling plaats. Zoon Lex volgde Piet op als algemeen directeur en daarmee brak er wederom een nieuwe fase aan voor Van der Ende Group.

Disciplines

Van der Ende Group heeft in haar vestiging in Maasdijk meerdere disciplines onder één dak. Hierdoor zijn we autonoom in staat om onze eigen producten van idee tot aan daadwerkelijke aflevering te ontwikkelen. Daarnaast kunnen we met onze reparatie & revisie afdeling toegevoegde waarde leveren voor al onze klanten. Snel, vakkundig en professioneel. Verder is onze service & onderhoud afdeling 365 dagen per jaar, 24 uur per dag op pad om onze klanten van dienst te zijn. Flexibel, snel en oplossingsgericht.

Service & Onderhoud

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week rekenen op onze monteurs. Wanneer u een storing heeft, volstaat een telefoontje naar onze storingsdienst (ook ’s nachts). Ook in onze werkplaats staan onze collega’s te allen tijde voor u klaar.

Lees meer

Reparatie & Revisie

Wij vinden het erg belangrijk dat onze klant koning is. Daarom zetten wij graag in op onze klantgerichte service. Wij staan te allen tijde voor u klaar, u kunt altijd rekenen op onze pompenonderhoud, pompenrevisie en pompenreparatie service.

Lees meer

Moor Filtertechniek

Moor filtertechniek is één van de bedrijfsonderdelen van Van der Ende Group. Voor de verspanende industrie biedt Moor filtertechniek alles wat een klant nodig heeft op gebied van filtratie om en rond CNC-bewerkingsmachines. Moor biedt oplossingen rond vijf thema’s: vloeistoffiltratie, luchtfiltratie, koelsmeermiddelen management (KSM), spanenbehandeling en stafaanvoer. Verder biedt Moor filtertechniek (maatwerk) waterbehandelingsoplossingen voor de nationale en internationale glastuinbouw, (food)industrie en wasstraten. 

Quality Pumps & Machines

Van der Ende Group heeft per 1 juni 2021 het Belgische Quality Pumps & Machines (QPM) overgenomen. Met deze overname zet Van der Ende Groep een belangrijke stap in de realisatie van haar internationale ambities. QPM heeft zowel vergelijkbare als complementaire business en is hierdoor uitstekend inpasbaar binnen de activiteiten van Van der Ende Group. QPM heeft sinds de oprichting in 2012 een forse organische groei doorgemaakt en is inmiddels een niet meer weg te denken speler in de Belgische markt. 

QPM heeft een uitgebreid assortiment dompelpompen en dieselpompen voor riolering-, kanaal-, rivier- en sluiswerken. Daarnaast beschikt het bedrijf over een moderne verhuurvloot. Verder beschikt QPM over diverse tijdelijke (nood)pompen, drainagepompen, rioleringspompen en diesel aangedreven pompen voor het verpompen van influent, bentoniet, slib of slurry. Evenals pompen voor het droog houden van bouwputten, kelders, grachten en beken.

Bezoek de website