Onze innovaties

Innovatie neemt een belangrijke plaats in binnen Van der Ende Group. En niet alleen m.b.t. het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook in de vorm van op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten. Dit heeft, al dan niet in samenwerking met opdrachtgevers, tot een groot aantal mooie producten en installaties geleid, waar de gemodificeerde Lowara e-SH zelfaanzuigende pomp een mooi voorbeeld van is. Enkele voorbeelden van (gepatenteerde) innovaties van Van der Ende Group zijn verder: Airmix, Kathari en hydrofoorunits.

Sinds de oprichting van ons bedrijf zijn onze medewerkers al met innovatie bezig. Innovatie is de motor van de vooruitgang. Onze oren te luisteren leggen bij onze klanten, de (latente) behoefte boven tafel krijgen en dan naar de tekentafel. Veelal niet te gecompliceerd, maar pragmatisch en oplossingsgericht. Veel innovaties van het eerste uur zitten (uiteraard wel doorontwikkeld) nog steeds in ons assortiment. Inmiddels hebben we ook zgn. high tech innovaties op onze naam staan. Geavanceerde en veelal gepatenteerde systemen die veel waarde toevoegen voor de eindgebruikers. Zowel nationaal als internationaal.

Een greep uit onze innovaties

De Nitrate Recovery van Van der Ende Groep genomineerd voor GreenTech Concept Award

Van der Ende Group is met de nieuwe Nitrate Recovery installatie genomineerd voor de GreenTech Concept Award 2021. De producten die hiervoor in aanmerking komen, worden gezien als de producten met vooruitstrevende techniek, aansluitend op de trends in de markt en de meeste potentie hebben om binnen 2 jaar succesvol op de markt te komen.

Van der Ende Group wint GreenTech Sustainability Award met Nexus HPRO

Van der Ende Group is tijdens de opening van GreenTech Live & Online 2020 benoemd tot winnaar in de categorie Sustainability van de Innovation Awards. De Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO) werd gezien als meest duurzame innovatie en won daarmee de prestigieuze prijs. Dit is de tweede keer dat de Sustainability Award in de wacht werd gesleept. Twee jaar geleden won Poseidon Natriumverwijderaar de award voor meest duurzame innovatie.

Lees meer