20 okt, 2020
Nieuws

Van der Ende Groep wint GreenTech Sustainability Award met Nexus HPRO

Van der Ende Groep is tijdens de opening van GreenTech Live & Online 2020 benoemd tot winnaar in de categorie Sustainability van de Innovation Awards. De Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO) werd gezien als meest duurzame innovatie en won daarmee de prestigieuze prijs. Van der Ende Groep is enorm trots op dit resultaat. Te meer omdat daarmee wordt erkend dat het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dat de Nexus HPRO dit laat zien. Dit is de tweede keer dat de Sustainability Award in de wacht werd gesleept door Van der Ende Groep. Twee jaar geleden won Poseidon Natriumverwijderaar de award voor meest duurzame innovatie.

Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO)

Recovery tot wel 95%

Mede vanwege de actualiteit rondom waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving op het gebied van grondwatergebruik heeft Van der Ende Groep de Nexus HPRO ontwikkeld. De Nexus HPRO beschikt over een innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). De Nexus HPRO is volledig in eigen huis ontwikkeld. De Nexus HPRO is in staat om een recovery tot wel 95% te realiseren. Een conventionele RO loost continu concentraat. Dit is niet het geval bij de Nexus HPRO. De Nexus HPRO recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit. Dit is mogelijk door met sensoren data te verzamelen en met behulp van e-Meta (AI) het optimale moment te bepalen waarop de Nexus HPRO het concentraat kan purgen. Hiernaast is het energieverbruik van de Nexus HPRO aanmerkelijk lager in vergelijking tot conventionele RO’s.

De Nexus HPRO-installaties zijn voorzien van e-Meta intelligentie. e-Meta is het merk waaronder Van der Ende Groep zelflerende oplossingen ontwikkelt om efficiënter en duurzamer te werken. Dit heeft voor de Nexus HPRO’s als gevolg dat deze zelf aanpassend en zelflerend zijn. Een grote stap voorwaarts t.o.v. de meer traditionele RO. De Nexus HPRO is uitermate geschikt voor onder andere; toepassingen in de (proces)industrie, agrarische sector, (glas)tuinbouw, drinkwaterbedrijven, wasstraten en het food & beverage segment.

Voordelen Nexus HPRO

 • Hogere recovery
  • Meer opbrengst bij waterschaarste
  • Minder ruw waterverbruik
  • Minder afvalwater
 • Lager energieverbruik
 • Draagt bij aan MVO-doelstellingen
 • Lagere operationele kosten

Main stage

Tijdens GreenTech Live & Online 2020 presenteert Van der Ende Groep twee interessante onderwerpen op de Main stage. Zo spreken we over het beheersen van het kasklimaat bij gesloten scherm en over waterschaarste en hoe hiermee om te gaan. Voor beide onderwerpen praten we over de belangrijkste uitdagingen, de nieuwste technieken die bestaan om met deze uitdagingen om te gaan en over onze visie op de toekomst.

 • How to manage temperature and humidity in modern greenhouses in a sustainable and effective way?
  Dinsdag 20 oktober 18.00-18.30 uur
  Sprekers: Lex van der Ende en Ferry van der Ende
 • What is the impact of water scarcity or lack of quality water in the horticulture and how to manage this in the most efficient way?
  Woensdag 21 oktober 18.00-18.30 uur
  Sprekers: Micha van Nieuwkerk en Luuk Tetteroo

Aanmelden voor GreenTech Live & Online 2020 is mogelijk via deze link.