Freddy

Freddy werd in 1962 opgericht en leverde het Verenigd Koninkrijk en de VS de beroemde Mark I filtratiemachines, een aanvulling op het merk de la Pena Oil. Sindsdien heeft de Freddy-familie industriële stofzuigers en koelmiddelfiltratiemachines ontworpen en gefabriceerd, van de compacte en aanpasbare Superminor, tot de robuuste “geweldige filtrator” Mark 5, allemaal ontworpen om koelvloeistof te verwijderen, filteren en terug te voeren voor een langere levensduur en om bewerkingsresultaten te verbeteren.

Freddy heeft in 2001 het bedrijf Industrial VacAir gekocht om de groei in de toenemende droogvacuümmarkt te ondersteunen en hebben sindsdien voortgebouwd op het droge vacuümbereik, inclusief atex- en hepa-filtratie voor gebruik met gevaarlijke stoffen.

Met de Freddy mobiele spanen-, vloeistofzuig- filtersystemen kunt u uiterst efficiënt het koelsmeermiddel- reservoir van een werktuigmachine leegzuigen, de spanen verwijderen en tegelijkertijd het koelsmeermiddel tot max. 30 micron filteren.

In de Freddy wordt het gefilterde koelsmeermiddel gescheiden van de spanen, opgeslagen in een vloeistoftank en kan weer direct in het koelsmeermiddel reservoir worden teruggevoerd.

De Freddy is zeer snel, het reinigen van een machine en reservoir duurt gemiddeld niet langer dan 15 minuten. Dezelfde machine met de hand schoonmaken duurt minstens 2 uur en het resultaat is dan beduidend minder.

Freddy vloeistoffiltratie

De Freddy mobiele vloeistof-, filter- en afzuigsystemen worden ingezet voor het snel en grondig verwijderen van spanen en vloeistof uit bewerkingsmachinereservoirs en het tegelijkertijd filtreren van het koelsmeermiddel.

Bekijk meer