9 okt, 2015
Nieuws

Airmix: Ontvochtigen zonder temperatuur­verschillen

Arie van den Berg: “Wij wilden zien of de Airmix in staat is om te ontvochtigen, voldoende warmte kwijt te raken én ervoor te zorgen dat er geen temperatuurverschillen ontstaan. Tijdens een proef is het gelukt om bij een buitentemperatuur van onder de 12 graden temperatuurverschillen te verminderen en voldoende warmte kwijt te raken.”

Arie van den Berg van Berg Roses teelt op 11 ha rozen. Dit zijn hoofdzakelijk Avalanche rozen in vier kleuren. Afgelopen voorjaar heeft Van der Ende Groep op de kwekerij een proef uitgevoerd met de Airmix. De Airmix beoogt te kunnen ontvochtigen zonder dat er temperatuurverschillen in het gewas ontstaan. En dat is belangrijk voor de kwaliteit van het gewas, maar ook met het oog op de steeds strengere wetgeving rondom belichten. Belichten moet steeds vaker met gesloten doek. Daarmee wordt wel lichtuitstoot tegen gegaan, maar dat maakt het ook lastiger om voldoende warmte kwijt te kunnen. Lampen produceren immers veel warmte.

De proef was dus een succes! Wil jij ook aan de slag met airmix? Bekijk de productpagina voor meer informatie of neem contact met ons op

Bron: bloemen- en plantennieuws 09-10-2015 Lees meer.