12 apr, 2021
Nieuws

Albert Sloendregt gaat na 23 jaar dienstverband genieten van zijn pensioen

Albert Sloendregt neemt na 23 jaar dienstverband bij Van der Ende Groep afscheid van het bedrijf en zijn werkende leven. Sinds kort geniet hij van zijn welverdiende pensioen. Albert is 23 jaar geleden binnengekomen bij VDEG als servicemonteur en is dit altijd gebleven. Daarnaast heeft hij vele cursussen en trainingen gegeven, zowel extern aan klanten als intern aan collega’s. En dit blijft hij na zijn pensioen nog doen.

Albert: “Het leuke van werken als servicemonteur bij VDEG is dat geen dag hetzelfde is en de werkzaamheden erg divers. De ene dag kon ik tot mijn nek in het riool staan en de andere week zat ik een paar dagen op een luxe jacht op de Middellandse Zee en verbleef ik in een hut met gouden kranen. Ik ben begonnen als enige servicemonteur bij VDEG (ondertussen zijn we uitgegroeid tot een groot team) en sindsdien heb ik vele mooie projecten uitgevoerd. De buitenlandse trips hebben het meeste indruk gemaakt. Zo mocht ik als enige auto rijden door het Hyde Park in London, omdat er problemen waren met een pomp en ik deze op kwam lossen. Ik was één van de eersten die voor het bedrijf naar het buitenland ging, toen naar Ghana. In het begin was niemand happig om te gaan, maar zodra ik mij had aangemeld kwamen de aanbiedingen binnen om mijn koffer te dragen.”

Albert blikt verder terug: “Ik vind het geweldig om problemen op te lossen met mijn technische kennis. Zo ben ik een keer in een safaripark in Duitsland geweest en had ik een vermoeden wat het probleem kon zijn. Het probleem zat hem in een losse koppeling onder de grond, maar ik kreeg geen toestemming om te graven. Toen heb ik een schep gepakt uit mijn bus en ben zelf gaan graven en jawel, mijn vermoeden werd bevestigd en het probleem kon toen worden opgelost. Of het langdurige project bij een fontein in Den Haag. Ik ben zo’n 20 jaar betrokken geweest bij de fontein die, door een matige start, veel aandacht nodig had. Bij het afbreken van de fontein kreeg ik zelfs een brief van de Burgemeester om me te bedanken voor mijn betrokkenheid. Dat is toch mooi!”

Naast servicemonteur heeft Albert zijn kennis overgedragen aan velen tijdens cursussen en trainingen. En dat blijft hij gelukkig nog doen. Wie ooit een training van hem heeft gekregen zal hebben gezien dat hij hier echt passie voor heeft en dit met veel plezier doet. “Het mooiste aan het geven van cursussen en trainingen is wanneer je ziet dat het kwartje valt. Met name bij de moeilijkere cursussen is het uitdagend om het verhaal goed over te brengen en daar geniet ik van. Nu ik met pensioen ben zal ik de cursussen nog steeds blijven geven. Waarschijnlijk krijgen we, wanneer het weer mogelijk is fysieke cursussen te geven, een inhaalslag en pakken we de draad weer op. Ik heb altijd al cursussen gegeven en vind het heerlijk om mijn kennis over te dragen.”

Nu Albert met pensioen is, is hij niet van plan om stil te zitten. Plannen genoeg. Wanneer het weer mogelijk is, gaat hij graag weer reizen, zowel met als zonder zijn geliefde caravan. “Jarenlang heb ik in een bus gereden met hierop een beeld van de Niagara watervallen in Canada. Ik ben een keer in de buurt geweest, maar heb ze nog nooit in het echt gezien. Dat is één van de dingen die ik graag zou willen doen samen met mijn vrouw Cora.” En varen is een passie van Albert. “Mijn zoon is kapitein op een binnenvaartschip en het is fantastisch om mee te varen met hem en zijn gezin. Daar hebben we nu tijd voor.” Handig is hij ook en dit komt goed van pas. Zelf woont hij in een huis waar altijd wel iets te klussen is en dit doet hij ook bij beide zonen. Zijn klus skills kan hij hiernaast ook nog inzetten voor het maken van houten speelgoed voor zijn kleinkinderen, wat hij fantastisch vindt om te doen.

Albert wil via deze weg iedereen waarmee hij heeft gewerkt bedanken voor de mooie tijd en voor nu tot ziens! Wie het leuk vindt om Albert ‘persoonlijk’ gedag te zeggen, kan hem bereiken via zijn e-mailadres albertsloendregt@gmail.com.