8 mrt, 2022
Nieuws

Arjan van der Ende neemt afscheid van Van der Ende Groep

Per 25 maart 2022 neemt Arjan van der Ende afscheid van Van der Ende Groep. Toen broer Piet van der Ende in 1983 het bedrijf oprichtte was Arjan (destijds 17 jaar oud) medewerker en later ook mede eigenaar van het eerste uur. Samen met zijn broer heeft Arjan de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van het familiebedrijf. Inmiddels is Van der Ende Groep een niet meer weg te denken speler in de nationale en internationale glastuinbouw keten.

Arjan zijn expertise en inzet zaten altijd aan de technische- en service kant van het bedrijf. Zijn ruime ervaring, kennis en vindingrijkheid zijn belangrijk geweest voor de ontwikkeling van deze belangrijke bedrijfsonderdelen. De laatste jaren is Van der Ende Groep fors gegroeid en zijn ook de (internationale) ambities omvangrijker geworden. “Echt super voor de zaak. We hebben fantastische mensen in huis en dat is de basis voor ons succes. Mijn persoonlijke ambities zijn echter op een ander vlak komen te liggen en daarnaast zijn de laatste jaren voor mij behoorlijk turbulent geweest. Even de voet van het gaspedaal kan geen kwaad”, zegt Arjan.

In de beginjaren bestond het werk voornamelijk uit het repareren en reviseren van diverse soorten pompen en toebehoren. Daarna is zijn aandachtsgebied uitgebreid met service werkzaamheden en projectmanagement. Hier kon Arjan al zijn creativiteit in kwijt. Geen enkele uitdaging was hem te gek en overal was een oplossing voor. Zijn collega’s konden hem 24/7 benaderen voor lastige en complexe klussen in het veld. Arjan zei nooit nee. Bij veel van onze klanten was Arjan hierdoor een graag geziene gast. De laatste jaren was Arjan het gezicht achter de service balie. In deze functie kon hij zijn jarenlang opgedane kennis en ervaring goed gebruiken. Geen vraag bleef door hem onbeantwoord en in deze functie was Arjan ook betrokken bij diverse innovatieve projecten. Veel van zijn ideeën zijn in de praktijk vormgegeven en hebben vaak een vervolg gekregen.

“Ik kijk met heel veel plezier en trots terug op een prachtige periode van 40 jaar. Een tijdperk waar we met z’n allen iets unieks hebben neergezet. Een familiebedrijf met bijpassende normen en waarden. Waar personeel nog wordt gezien als het meest waardevolle “bezit” en de klant nog echt centraal staat”, zegt Arjan. “Zoals eerder gezegd wordt het voor mij tijd om het stokje door te geven. Ik ben gelukkig in staat om zelf het laatste hoofdstuk te schrijven en op een mooi moment het boek te sluiten. En natuurlijk zal ik de praatjes met mijn collega’s en de klanten missen, maar weet tegelijkertijd ook dat de zaak in goede handen is. En mocht de zaak mij na 25 maart nog een keertje nodig hebben, kunnen ze mij natuurlijk altijd bellen.”

Lex van der Ende: “Arjan blijft de komende jaren uiteraard wel betrokken bij ons bedrijf, alleen zit die betrokkenheid niet meer op het zakelijke vlak. Arjan blijft op onze sociale activiteiten zoals BBQ’en, vrijdagmiddagborrels, personeelsuitjes, etc. een graag geziene gast. We gaan de komende periode nadenken over een passend afscheid voor Arjan.”