14 feb, 2023
Nieuws

Brock Herman General Manager Van der Ende Group, Canada

Met de aanstelling van Brock Herman heeft Van der Ende Group Canada haar gewenste General Manager aan boord. Brock beschikt niet alleen over jarenlange ervaring in de tuinbouwsector, maar ook over een groot netwerk.

"Het ging allemaal heel snel", vertelt Marcel Boon, Chief HR Officer bij Van der Ende Group. "Nadat we het persbericht hadden uitgebracht dat we ons in de regio Kingsville, Ontario zouden vestigen, ontvingen we in de dagen daarna diverse open sollicitaties. Eén daarvan was van Brock Herman. Afgaande op zijn cv, was hij bij voorbaat een interessante kandidaat. En na de eerste en tweede ronde sollicitatiegesprekken wisten we het zeker: dit is hem!"

Brock Herman

Brock is gelukkig getrouwd en de trotse vader van drie kinderen. Hij neemt meer dan 10 jaar ervaring mee in de tuinbouwsector, waarbij hij kennis op het gebied van onder andere elektriciteit, besturing, irrigatie en klimaat binnen die sector heeft opgedaan. Omdat hij zelf in het zuidwesten van Ontario woont, brengt hij bovendien ook lokale service en knowhow in.

Inwerkprogramma

Op het moment van schrijven volgt Brock in het Nederlandse Maasdijk een uitgebreid inwerkprogramma. Tijdens drie intensieve weken maakt Brock kennis met alle aan tuinbouw gerelateerde producten en systemen van Van der Ende Group, zoals de Kathari ultrafiltratie en de Nexus High Performance RO voor wateroplossingen, de Verti-Fan, Airmix en Airmix X-AIR voor klimaatoplossingen, en de Lowara pompen en Danfoss frequentieregelaars voor pompoplossingen. Daarnaast is een ander belangrijk aspect de kennismaking met het DNA van Van der Ende Group, dat zich kenmerkt door kwaliteit, innovatie, klantgerichtheid, kennis en betrouwbaarheid. En het laatste element van het inwerkprogramma betreft het gevoel en gedrag dat bij ons familiebedrijf hoort: een goede balans tussen een formele en informele cultuur en veel echte aandacht voor onze belangrijkste waarde, onze medewerkers.

Locatie Kingsville

Lex van der Ende: "In de komende maanden zal de locatie in Kingsville worden gerenoveerd en ingericht volgens de standaard van Van der Ende Group. We starten met het 3‑S-principe van Sales, Service en Stock en in de toekomst zullen daar de overige disciplines aan worden toegevoegd."

Canada is geen onbekend terrein voor Van der Ende Group. De groep exporteert al jarenlang (eigen) producten naar dit deel van de wereld. "Door de toenemende druk op duurzaamheid, de stijgende energieprijzen en de steeds strengere wetgeving is er een enorme (latente) behoefte aan kennis en expertise rond de thema's water en klimaat. Met onze innovatieve producten en ervaring kunnen wij uitstekend in die behoefte voorzien", zegt Micha van Nieuwkerk, CCO van Van der Ende Group.

Voor meer informatie over Van der Ende Group Canada kunt u via e-mail contact opnemen met Brock Herman: bh@vanderendegroup.com