9 dec, 2019
Nieuws

Grindex pompen in Zuid-Amerikaanse mijn

Voor een mijn in Zuid-Amerika hebben wij eind 2018 een groot project mogen leveren. Er zijn onder andere zes stuks 100kW Grindex Mega INOX pompen met vlotten geleverd die het regenwater, dat soms met heftige hoeveelheden uit de lucht kan vallen, uit de open mijn verpompt naar de omliggende meren. De pompen worden aangestuurd door zes, door ons gemaakte, schakelkasten met Vacon FLOW frequentieregelaars, transformatoren en sinusfilters. Tevens is er door ons speciale software ontwikkeld om de pompen overal ter wereld realtime uit te kunnen lezen. De klant kan hiermee de prestaties en status van de pompen live in de gaten houden.

Na realisatie van het project was de klant dermate tevreden dat wij afgelopen maand wederom een opdracht hebben gekregen voor een andere mijnpit om zes Grindex Mega INOX pompen te mogen leveren. Ditmaal wordt de aansturing samengebouwd in twee custom-made blastproof besturingscontainers inclusief trailers. Begin 2020 zal het project ter plekke gerealiseerd worden.

Verschillende afdelingen binnen VDEG hebben deze projecten samen tot stand gebracht, o.a.: projecten, verkoop, elektrotechniek, service, constructie, marketing, logistiek, engineering, reparatie werkplaats en Moor Filtertechniek.