10 mei, 2019
Nieuws

High Performance RO Nexus genomineerd voor GreenTech Concept Award

Van der Ende Groep werkt aan een nieuwe omgekeerde osmose-installatie: de High Performance RO. Dit product is nog in ontwikkeling en genomineerd voor de GreenTech Concept Award. De producten die hiervoor in aanmerking komen, worden gezien als de producten met het grootste potentieel om succesvol op de markt te komen binnen 2 jaar. Dinsdag 11 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de opening van de GreenTech Amsterdam.

High Performance RO

Van der Ende Groep heeft een RO (Reverse Osmosis)-concept ontwikkeld waardoor haar RO’s nu tot wel 95% schoon water produceren. Door het toepassen van artificial intelligence is het mogelijk om deze prestaties te behalen. Het concept wordt in de toekomst doorontwikkeld tot een aparte lijn HP RO’s naast de conventionele RO’s.

Door onze RO’s te voorzien van e-Meta Intelligence, creëren we ‘smart’ producten die zelflerend zijn. e-Meta Intelligence is het overkoepelde e-brand waaronder VDEG oplossingen ontwikkelt waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale sensoren om data te verzamelen, te analyseren en vervolgens toe te passen om optimale beslissingen te kunnen nemen.

De voordelen van de High Performance RO:

  • Lagere operationele kosten
  • Efficiëntere manier om water te ontzouten
  • Gebruik van minder (bron)water voor productie
  • Minder energieverbruik
  • Draagt bij aan MVO
  • Geen additieven nodig voor hogere productie schoon water

GreenTech Amsterdam

Van der Ende Groep staat met onder andere de High Performance RO op de GreenTech in Amsterdam van 11 – 13 juni. Bezoek de stand, nummer 12.506, voor meer informatie over dit product en de voordelen ervan.