20 feb, 2019
Nieuws

Hogere kwaliteit koelsmeermiddel met Aquarius omgekeerde osmose

Vanwege de toenemende behoefte aan een hoge kwaliteit koelsmeermiddel (KSM), introduceert Moor Filtertechniek een compacte stand-alone waterzuiveringsinstallatie, speciaal ontwikkeld om leidingwater te ontdoen van alle ongewenste zouten.

Om de hoogst haalbare kwaliteit te kunnen leveren, speelt ieder deel van het totale productieproces een belangrijke rol, zo ook het gebruikte ingangswater. Ongezuiverd stads- en leidingwater bevat nog zouten die problemen kunnen veroorzaken in high-precision producties, waardoor de hoogst mogelijke kwaliteit niet behaald wordt. Ook leidt het afspoelen met ongezuiverd stads- of leidingwater tot vlekvorming op uw producten. Naast een kwaliteitsverbetering kan het zuiveren van leidingwater ook een besparing realiseren. Denk hierbij aan langere standtijden van aangemaakte koelemulsies voor verspaningsprocessen of een lager verbruik van zeep, doordat de hardheid compleet verwijderd is. Omgekeerde osmose (RO) is de manier om het water volledig te zuiveren en te ontdoen van alle zouten. Moor Filtertechniek is fabrikant van waterbehandelingsinstallaties en heeft speciaal voor het verder zuiveren van stads- en leidingwaternet de Aquarius ontwikkeld.

De Aquarius is een compacte RO-unit, met een geïntegreerd opslagvat. De Aquarius kan rechtstreeks op het leidingwater worden aangesloten. Dit water wordt vervolgens via een toevoerklep de installatie in getransporteerd, waar het na een veiligheidsvoorfilter op druk wordt gebracht door een Lowara-meertrapspomp. Op deze werkdruk wordt het water door de RO-membranen gezuiverd, waarna het is ontdaan van alle zouten. Het gezuiverde water wordt direct opgeslagen in het geïntegreerde voorraadvat. Optioneel wordt het water vanuit het voorraadvat op druk gebracht met een Lowara hydrofoorpomp.