10 nov, 2020
Nieuws

Hydrofoorset speciaal voor de bouwsector

Een betonnen frame met daarnaast een grote bouwkraan is typisch een beeld tijdens een bouwfase. In de hoogte moet beton gestort worden en daarvoor is water nodig. Draai je gewoonweg de kraan open, dan red je dat niet. Daar komt de hydrofoorset om de hoek kijken; een drukverhogende set die feitelijk water verzet naar een hoger niveau. Deze sets zijn zeer robuust uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Ideaal dus voor op de bouwplaats.

Bij Van der Ende Groep zijn 2 standaard units leverbaar, de 3-fase en (recent ontwikkelde) 1-fase unit. Deze zijn snel leverbaar en plug&play uitgevoerd. Hiernaast kunnen wij ook maatwerk leveren zodat u op elk gewenste verdieping voldoende waterdruk heeft, of dit nu op 10 of 1000 meter hoogte is. Hiernaast hebben we de set naar de bouw geënt en volledig hufterproof gemaakt.

De hydrofoorset wordt geheel binnenshuis gemaakt. Van de constructie, paneelbouw en assemblage tot engineering, verkoop binnen- en buitendienst en ook de service en onderhoud zijn betrokken. Zo bouwen onze deskundige medewerkers het rvs frame en de schakelkast zelf. Omdat de set altijd buiten staat, hebben we een kachel ingebouwd zodat hij altijd vorstvrij is. Hiernaast zitten er nog veel meer onderdelen aan wat de set uniek maakt.

Technische training

Naast het in huis produceren van de hydrofoorset, geven we ook cursussen voor technische diensten. Zij moeten zorgen dat hun project blijft draaien. Eerst volgt een theoretische training over zaken zoals leidingverlies en vervolgens een praktische training. De set staat aangesloten op de testinstallatie, waarbij uitleg gegeven wordt over o.a. de codes die de set aangeeft. Tijdens de training is er veel interactie met de techneuten en worden praktijkgerichte vragen behandeld. Het uiteindelijke doel is dat de klant tevreden is en dat zij zelf de sets draaiende kunnen houden.

Wij adviseren om, na een project van 2-3 jaar, de set even langs te brengen voor een algehele controle. De set kan hierna weer 100% goed het magazijn in, klaar voor het volgende project.

Twee verschillende uitvoeringen

Naast de ‘grote’ 3-fase hydrofoorset (tot 100 meter) ontstond de vraag naar een kleinere uitvoering. De kleinere uitvoering moest handbaar en stapelbaar zijn. En uitgevoerd met een frame, zodat de elementen in een bouwomgeving beschermd zijn. Met deze kleinere set zijn we door Nederland gereden op zoek naar reacties en verbeterpunten. Dat heeft geresulteerd in het product zoals deze er nu staat. Voor kleinere bouwwerken tot 60 meter is de set meer dan voldoende én het is een echt succes!

Klik hier voor meer informatie over de VDEG hydrofoorunit 1-fase en de VDEG hydrofoorunit 3-fase.