5 feb, 2015
Nieuws

Innovatienieuws Van der Ende Groep en Moor Filtertechniek

Volgende week staan we uiteraard weer op de tuinbouwrelatiedagen (stand 231), waar Van der Ende Groep en Moor Filtertechniek een stand delen. Zowel Moor Filtertechniek als Van der Ende Groep hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten: nieuwe producten, maar ook verbeteringen/uitbreidingen op bestaande producten. We lichten er een paar uit en heten u hartelijk welkom op onze stand!

Vernieuwde communicatiemodule waterbehandelingsunit

Moor Filtertechniek staat op de beurs met hun doorontwikkelde waterbehandelingsunit (RO), waar een compleet vernieuwde communicatiemodule in is verwerkt. Deze module zorgt ervoor dat we op afstand in kunnen loggen (realtime en storings-meldingen) en zo zorgen we ervoor dat de klant hier geen omkijken meer naar heeft. Ook kan op afstand bepaald worden wanneer eventueel onderhoud nodig is. Dit zorgt ervoor dat onderhoud alleen plaats vindt, wanneer dit echt nodig is en minimaliseert hiermee de onderhoudskosten en storingen. Op dit moment hebben we 2 (grote) tuinbouwprojecten in behandeling waar deze nieuwe module in verwerkt is en zijn we op dit moment bezig met de productie van een 500 m³/dag (NL) en een 1100 m³/dag (UK) systeem.

Triton voor een weerbaarder gewas

De Triton zuivert het water van ongewenst organisch materiaal, brengt zuurstof in het systeem voor betere plantgroei en zorgt voor een gezonde microflora. Hierdoor ontstaat een weerbaarder gewas. Er draaien op dit moment twee pilots (tomaat en aubergine), waar onze specialisten u graag over vertellen.

Airmix voor een optimaal klimaat

Onze nieuwste innovatie is de Airmix: een nieuwe, eenvoudige ventilatietechniek die het mogelijk maakt om gestuurd te ventileren (ontvochtigen). Er wordt gestuurd lucht aangezogen van boven het gesloten scherm, waardoor de schermkier niet meer noodzakelijk is en het scherm langer gesloten kan blijven. Ook hiermee hebben we een pilot draaien, waarvan we een prototype op onze stand hebben hangen.

3 compleet nieuwe pomplijnen van Lowara

Op onze stand ook de 3 nieuwe Lowara pomplijnen, tbv. oa watergeef-, verwarmings-, en koelingsystemen, welke zowel hydraulisch als elektrisch aan de hoogste efficiency eisen voldoen.

  • Lowara e-LNE inline circulatiepompen
  • Lowara e-NSC centrifugaalpompen
  • Lowara e-SH rvs 316L centrifugaalpompen