28 mei, 2015
Nieuws

Nieuw besturings­systeem voor testcircuit

Van der Ende Groep is benaderd om een passend vernieuwd besturingssysteem te bedenken voor een testcircuit in Lelystad, aangezien het huidige systeem verouderd was. Het circuit bestaat uit verschillende soorten testbanen, waaronder een Aquaplaningsbaan. Die laatste heeft een gedeeltelijke renovatie ondergaan. De naam zegt het al, hier worden voertuigen getest op rijden op natte weggedeelten.

Langs de baan zijn sensoren geplaatst die meten wanneer een voertuig nadert, met de bijbehorende snelheid. Dit signaal wordt vervolgens naar een PLC-unit gestuurd die de aansturing van de 8 pompen in het circuit regelt. Deze pompen liggen in een watergoot op de baan. Waar voorheen alleen manuele sturing van de pompen mogelijk was, is nu een automatisch systeem geprogrammeerd, wat het mogelijk maakt om de operator te laten bepalen welke pomp wordt aangestuurd. En de bestuurder van het voertuig willekeurig te confronteren met obstakels die vermeden moeten worden, zoals de nabootsing van een persoon of muur.

Van der Ende Groep nam in het verleden al het onderhoud van de pompen voor rekening. Via BAM Noord-West heeft Van der Ende Groep nu dus succesvol zorg gedragen voor de vernieuwing van een deel van het circuit. Samen hebben we ervoor gezorgd dat vele chauffeurs hun rijvaardigheden kunnen testen op deze innovatieve baan.