7 jul, 2020
Nieuws

Nieuw: High Performance Reverse Osmosis (HPRO)

Mede vanwege de actualiteit rondom waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving op het gebied van grondwatergebruik heeft Moor Filtertechniek (onderdeel van Van der Ende Groep) de High Performance Reverse Osmosis (HPRO) ontwikkeld.

De Nexus HPRO beschikt over een innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). De HPRO is volledig in eigen huis ontwikkeld. De HPRO is in staat om een recovery tot wel 95% te realiseren. Een conventionele RO loost continu concentraat. Dit is niet het geval bij de HPRO. De HPRO recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit. Dit is mogelijk door met sensoren data te verzamelen en met behulp van e-Meta (AI) het optimale moment te bepalen waarop de HPRO het concentraat kan purgen. Hiernaast is het energieverbruik van de HPRO aanmerkelijk lager in vergelijking tot conventionele RO’s.

De HPRO-installaties zijn voorzien van e-Meta intelligentie. E-Meta is het merk waaronder Van der Ende Groep zelflerende oplossingen ontwikkelt om efficiënter en duurzamer te werken. Dit heeft voor de HPRO’s als gevolg dat deze zelf aanpassend en zelflerend zijn. Een grote stap voorwaarts t.o.v. de meer traditionele RO. De HPRO is uitermate geschikt voor onder andere; toepassingen in de (proces)industrie, agrarische sector, (glas)tuinbouw, drinkwaterbedrijven, wasstraten en het food & beverage segment.