31 aug, 2021
Nieuws

De Nitrate Recovery van Van der Ende Groep genomineerd voor GreenTech Concept Award

Van der Ende Groep is met de nieuwe Nitrate Recovery installatie genomineerd voor de GreenTech Concept Award 2021. De producten die hiervoor in aanmerking komen, worden gezien als de producten met vooruitstrevende techniek, aansluitend op de trends in de markt en de meeste potentie hebben om binnen 2 jaar succesvol op de markt te komen. Dinsdag 28 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de opening van de GreenTech Live & Online in de Rai, Amsterdam.

Nitrate Recovery

Van der Ende Groep heeft een oplossing ontwikkeld waarmee nitraat teruggewonnen kan worden uit de lozingsstroom. De ontwikkeling van de Nitrate Recovery richt zich daarmee op de problematiek rondom stikstofemissie. Door strengere wet- en regelgeving wordt het voor kwekers steeds uitdagender om te voldoen aan de normen. Nitrate recovery is voor kwekers een oplossing om stikstofemissie tegen te gaan en te besparen op zijn nutriënten. Van der Ende Groep: “Door slim gebruik te maken van een specifiek hars, zijn we in staat om via ION-wisseling nitraat als nutriënt terug te winnen”.

Met deze innovatie wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het oplossen van de huidige (mondiale) stikstofproblematiek. Deze innovatie zorgt voor een verbeterde leefomgeving doordat het zorg draagt voor vermindering van stikstof in het ecosysteem. Zo draagt het systeem bij aan het duurzaam telen.

De voordelen van de Nitrate Recovery zijn:
  1. het besparen op kostbare meststoffen;
  2. het verlagen van de stikstofemissie;
  3. het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke verantwoord onder nemen;
  4. een bijdrage leveren aan het realiseren van een circulaire economie.

GreenTech Live & Online

Van 28 t/m 30 september wordt de GreenTech zowel live als online georganiseerd vanuit de Rai in Amsterdam. Bezoek Van der Ende Groep dus online of live op onze stand (01.421) voor meer informatie over dit innovatieve concept en de vele voordelen.