24 sep, 2018
Nieuws

Officiële opening Van der Ende Groep

Na maanden van voorbereidingen en een intensieve verbouwperiode is Van der Ende Groep klaar voor de toekomst. Het moderne bedrijfspand aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk is al een aantal weken operationeel, maar op zaterdag 22 september heeft onder grote belangstelling de officiële opening plaatsgevonden.

Voor deze speciale gelegenheid was een deel van de bedrijfshal omgetoverd tot een sfeervolle ontvangstruimte, met alle denkbare faciliteiten. In de ochtend luisterden ca 350 genodigden, personeel en familieleden, naar een inspirerend verhaal van algemeen directeur Lex van der Ende. Verder werd er die ochtend een energieke bedrijfsimpressie getoond en konden alle aanwezigen zich kostelijk vermaken met de “Van der Ende conference” door Sjaak Bral. Het officiële deel werd afgesloten met een welgemeende toost en een uitgebreide lunch.

Van der Ende Groep

Van der Ende Groep heeft van oudsher een ijzersterke reputatie binnen de tuinbouw. Maar ook buiten de tuinbouw zijn ze de afgelopen jaren sterk gegroeid en hebben ze in een relatief kort tijdsbestek een flinke naamsbekendheid opgebouwd. Zowel nationaal als internationaal. “Door het unieke ‘alles onder één dak’ concept, zijn we lastig te vergelijken met vakgenoten. Goed beschouwd zetten we in de segmenten waarin we opereren de norm. En dat willen we ook graag,” zegt Lex van der Ende, algemeen directeur.

Open dag

Om 13.15 uur startte de open dag. Speciaal voor dit onderdeel van de feestelijke opening was er door het gehele pand een blauwe loper uitgerold en konden alle bezoekers via deze route kennis maken met alles wat Van der Ende Groep te bieden heeft. En dat is best veel. Alle vier de divisies zijnde tuinbouw, bouw, industrie en overheid kwamen volop aan bod. Met meer dan 25 stands waar diverse leveranciers en partners hun specifieke producten aan het publiek toonden, mocht je best spreken van een mini beurs. Naast deze meer technische stands liet Van der Ende Groep ook zijn sociale gezicht zien. Zowel Stichting ALS als Stichting De Zaaier hadden een prominente plek langs de route gekregen. Ook werden de bezoekers geïnformeerd over de Van der Ende arbeidsmarkt. Middels een speciaal hiervoor ingerichte vacaturestand, werden alle geïnteresseerden voorgelicht over huidige en toekomstige vacatures. Ook de aanwezige kinderen werden niet vergeten. Op een speciaal ingericht techniek plein kon de jeugd, onder professionele begeleiding, zelf pompjes bouwen. Alles onder het motto: “De jeugd heeft de toekomst.” Verder waren er voor de jongere kids springkussens, goochelaars, popcornwagens en schminkdames. Aan alles was gedacht om het de kinderen naar hun zin te maken. Uiteraard werd ook de inwendige mens niet vergeten. Gedurende de middag werden alle bezoekers voorzien van een lekker hapje en een drankje. Met ruim 2.000 tevreden bezoekers mag je gerust spreken van een zeer geslaagde open dag.

De totale opbrengst voor Stichting ALS Nederlands en Stichting de Zaaier is € 14.457,91, dit wordt door het bedrijf aangevuld tot een bedrag van € 17.500,-.

Personeelsfeest

Als dank voor alle extra inzet tijdens de verbouwing en verhuizing, werd deze feestelijke dag afgesloten met een besloten feest speciaal voor al het personeel met partners.