13 dec, 2017
Nieuws

Online verwarmings­pompen selecteren met Curves

De handige online selectietool ‘Curves’ maakt het mogelijk om gemakkelijk verwarmingspompen te selecteren die voldoen aan de wensen van de klant. Verder is het mogelijk om via deze tool een project aan te maken en direct een offerte aan te vragen.

Een van de gebruikers, Cees van der Burg (Bom Group) vertelt: “Ik gebruik de tool met name voor het aanmaken van projecten. Een groot voordeel voor mij is dat ik zelf alle pompen gemakkelijk kan selecteren, daarna stuur ik het project in en dan ontvang ik vervolgens binnen een dag een offerte van Van der Ende Groep. Die snelheid is top. Tussendoor gebruik ik de tool regelmatig om de juiste pomp voor de gewenste situatie te selecteren.”

Curves biedt een uitgebreid productenpakket aan verwarmingspompen, er staan momenteel 1.237 pompen in de tool.

Goed gebruik

De selectietool is een paar maanden ‘live’ en er wordt al goed gebruik van gemaakt. Momenteel maken 25 bedrijven gebruik van de tool. Zij hebben in totaal 2.270 pompen gezocht en 63 projecten aangemaakt. Er zijn tot nu toe 22 orders uit gekomen.

Inloggegevens

Via klant specifieke inloggegevens kan hier worden ingelogd. Inloggegevens kunnen worden aangevraagd via sales@vanderendegroep.nl.

Nieuwe lijn verwarmingspompen

In samenwerking met Xylem Lowara is een complete lijn verwarmingspompen ontwikkeld voor de glastuinbouw. Kleine en ook grote capaciteiten met lage opvoerhoogtes zijn hierin opgenomen, waardoor de lijn volledig tegemoet komt aan de wensen van de tuinbouw. De totale range beslaat ca. 300 verschillende inline pompen en 450 verschillende blokpompen met 2-, 4- en 6-polige motoren met aansluitmaten van DN 25 t/m DN300, capaciteiten variërend van 1m3/h t/m 1.900 m3/h en opvoerhoogtes van 1,5 mwk t/m 150 mwk, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit inlinepompen (e-LNE) en blokpompen (e-NSC). Deze range voldoet aan de hoogste efficiency en kwaliteitsnormen en is ook verkrijgbaar in 60Hz met bijbehorend UL- of CSA keurmerk, welke voldoet aan de hoogste Energie Prestatienormen.

De lijn is beschikbaar in zowel 50Hz als 60Hz. Optioneel kunnen de pompen voorzien worden van een opgebouwde regelaar (Hydrovar).
Naast deze nieuwe lijn pompen heeft Van der Ende Groep ook het dealerschap van Honeywell/Centra regelafsluiters en mengkranen met bijpassende servomotoren. Deze zijn geschikt voor watertemperatuurregelingen in verwarmings-, koelings- en luchtbehandelingssystemen. De regelafsluiters zijn (grotendeels) uit voorraad leverbaar.