23 sep, 2014
Nieuws

Op maat gemaakte pompset voor tijdelijke watervoorziening

Van der Ende Groep heeft in opdracht van een grote onderneming in scheepsreparaties een speciale, op maat gemaakte pompunit ontwikkeld en geproduceerd. Deze unit is bedoeld als tijdelijke voorziening voor een waterstroom tot ca. 96 m3/h bij 6 bar druk. De unit bestaat uit twee parallel opgestelde, frequentiegeregelde Lowara verticale meertrapspompen alsmede de benodigde besturing, aansluitingen en afsluiters.

De pompen zijn van het fabricaat Lowara en worden aangestuurd door de Vacon 100 Flow frequentieregelaars. Deze regelaars kunnen door middel van een eigen busprotocol met elkaar communiceren. Hiermee wordt een cascaderegeling gevormd, waardoor beide pompen een gelijk aantal draaiuren zullen halen. Tevens zullen de pompen alleen als het nodig is op volle snelheid draaien, wat een flinke energiebesparing met zich meebrengt.

Van frame tot schakelkast (incl. frequentieregelaars) en van pompen tot appendages, Van der Ende Groep levert het complete programma waarbij uw wensen voorop staan.