21 jun, 2022
Nieuws

Op weg naar het behalen van de CO2-Prestatieladder certificering

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Momenteel zijn wij druk bezig met het behalen van dit certificaat met het doel om de komende 4 jaar onze totale CO2 uitstoot met minimaal 20% te verlagen!


Organisaties die zich laten certificeren volgens de Ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

Als Van der Ende Group willen we een bepalende rol spelen op het gebied van water- en voedselproblematiek. Met als doel een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Het reduceren van de CO₂-uitstoot binnen onze eigen organisatie vinden we hierbij goed passen.