19 mei, 2021
Nieuws

Van der Ende Groep realiseert internationale ambitie met overname Belgische Quality Pumps & Machines

Van der Ende Groep neemt per 1 juni 2021 het Belgische Quality Pumps & Machines (QPM) over. Met deze overname zet Van der Ende Groep een belangrijke stap in de realisatie van haar internationale ambities.

De afgelopen jaren stonden voor Van der Ende Groep vooral in het teken van verdere professionalisering en uitbreiding van de interne organisatie en het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen. De hernieuwde visie die een aantal jaar geleden is bepaald, wordt trouw gevolgd. Bedrijfsovernames waar dit waarde toe kan voegen aan de groep, innovatieve eigen producten ontwikkelen, creëren van onderscheidend vermogen en het bouwen van een kenniscentrum, zijn fundamentele zaken waar veel energie in is gestoken. En nu dan de volgende stap in het uitgestippelde groeipad, een buitenlandse overname.

De integratie

QPM heeft zowel vergelijkbare als complementaire business en is hierdoor uitstekend inpasbaar binnen de activiteiten van Van der Ende Groep. Daarnaast is de locatie van QPM welhaast perfect. Dichtbij de zeehaven van Gent en tussen diverse glastuinbouwgebieden met volop groeimogelijkheden.

De volledige integratie van QPM binnen Van der Ende Groep, zal gefaseerd plaatsvinden. De huidige eigenaar en drijvende kracht binnen QPM, Johan Broekmans, blijft aan en zal zijn kennis en ervaring stapje voor stapje overdragen. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we op korte termijn al diverse synergie voordelen kunnen realiseren. Daarnaast zien we de (cultuur)verschillen als een verrijking voor de groep. We gaan het beste uit twee werelden samenvoegen,” zegt Lex van der Ende, Managing Director Van der Ende Groep.

Over Quality Pumps & Machines

QPM heeft sinds de oprichting in 2012 een forse organische groei doorgemaakt en is inmiddels een niet meer weg te denken speler in de Belgische markt. QPM heeft een uitgebreid assortiment dompelpompen en dieselpompen voor riolering-, kanaal-, rivier- en sluiswerken. Daarnaast beschikt het bedrijf over een moderne verhuurvloot. Verder beschikt QPM over diverse tijdelijke (nood)pompen, drainagepompen, rioleringspompen en diesel aangedreven pompen voor het verpompen van influent, bentoniet, slib of slurry. Evenals pompen voor het droog houden van bouwputten, kelders, grachten en beken.

Voor meer informatie over Quality Pumps & Machines, neem een kijkje op de website.

Bekijk hier