16 nov, 2017
Nieuws

Poseidon wint Fertinnowa award voor meest innovatieve wateroplossing

Woensdag 15 november vond het Fertinnowa event plaats in het World Horti Center. Tijdens dit event werden workshops gegeven over nieuwe technologieën met betrekking tot water en efficiënt nutriënten gebruik, het bereiden van voedingswater en het reduceren van emissies die invloed op de omgeving hebben.

Verschillende bedrijven en onderzoeksorganisaties hebben tijdens het event hun laatste innovaties gepresenteerd. Deelnemers van het Fertinnowa event mochten stemmen voor de technologie die zij het meest innovatief vonden.

Van der Ende Groep heeft de prestigieuze Fertinnowa award gewonnen met de Poseidon natriumverwijderaar. Met een overweldigend percentage van 56% van de stemmen sleepten we de prijs binnen.

De prijs is voor de meest innovatieve wateroplossing die op de Fertinnowa gepresenteerd werd.

Poseidon natriumverwijderaar

De zuiveringsinstallatie van Moor Filtertechniek (onderdeel van Van der Ende Groep) biedt een oplossing om natrium uit het drainwater te verwijderen zonder dat kostbare nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen geloosd worden. De installatie is goedgekeurd door de BZG-commissie.

Fertinnowa

FERTINNOWA is een Europees project, waarbij innovatieve technieken en innovaties in Europa worden geïnventariseerd. Deze technieken worden middels demonstraties tentoongesteld aan belangstellenden uit andere Europese landen, zodat er een kennisoverdracht plaats gaat vinden op Europese schaal. Alle spelers op het gebied van water en nutriënten management zijn aanwezig: kwekers, adviseurs, toeleverende industrie, beleidsmakers, lokale overheden en onderzoekers krijgen de kans om direct met elkaar in contact te komen.