19 apr, 2022
Nieuws

Van der Ende Groep nu ook erkend stagebedrijf voor hbo- en wo-studenten

Stichting ELBHO heeft Van der Ende Groep in Maasdijk erkend als stagebedrijf voor hbo- en wo-studenten. Deze erkenning maakt het Van der Ende Groep makkelijker om hoger opgeleide stagiairs te vinden. ELBHO-erkende bedrijven worden namelijk opgenomen in het register dat onderwijsinstellingen gebruiken om stageplekken te zoeken. ‘Voor studenten is het interessant dat wij eigen innovaties ontwerpen en die ook produceren van begin- tot eindproduct’, zegt Charlotte Baraniak, HR manager.

Stichting ELBHO is in 2017 in het leven geroepen om de kwaliteit van stageplaatsen te controleren en te borgen. De stichting toetst stagebedrijven op een aantal criteria. Studenten, onderwijsinstellingen en bedrijven hechten veel waarde aan de erkenning. Studenten zijn zich dan verzekerd van een stage van hoog niveau en kunnen bij een erkend stagebedrijf tevens rekenen op goede begeleiding, veel faciliteiten en een stagevergoeding. Bij sommige opleidingen is het zelfs verplicht dat de student stage loopt bij een ELBHO-erkend bedrijf. Net als veel andere bedrijven is Van der Ende Groep er veel aan gelegen om studenten te interesseren voor een stage. ‘Voor het mbo-onderwijs hadden we al een erkenning. Gebleken is dat dit heeft geholpen bij het vinden van nieuwe stagiairs. Ook hebben we in het recente verleden al diverse stagiairs op hbo- en wo-niveau gehad. Een aantal zijn na de stageperiode bij ons in dienst gekomen. En met deze mooie erkenning hopen we er meer aan te kunnen trekken’, zegt Charlotte Baraniak namens Van der Ende Groep.

Engineering, sales, marketing en productie

Specifieke werkterreinen om studenten te werven heeft Van der Ende Groep niet op het oog. Voor stagiairs zijn er opdrachten beschikbaar op het gebied van Engineering, sales, marketing en productie. ‘Wat het voor studenten interessant maakt is dat we alle disciplines onder één dak hebben. Alles wat we ontwerpen, kan in onze eigen productiehal worden gemaakt en getest. Ook is het een meerwaarde dat we een echt familiebedrijf zijn, met bijpassende normen en waarden. De werksfeer is informeel en professioneel’, zegt Marcel Boon, Chief Human Resources Officer Van der Ende Groep.  

Actief in meerdere sectoren

Van der Ende Groep is actief in meerdere sectoren, namelijk de tuinbouw, bouw/aannemerij, industrie en de (semi) overheid. Het bedrijf ontwikkelt en produceert technische producten op het gebied van o.a. watertechniek, luchtbehandeling en filtratietechniek. Sinds de start in 1985 is het aantal medewerkers gegroeid naar 120.