20 dec, 2018
Nieuws

Van der Ende Groep premium partner van Dutch Greenhouse Delta (DGD)

Van der Ende Groep is als premium partner toegetreden tot Stichting Dutch Greenhouse Delta. Deze stichting is in 2017 opgericht om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd te promoten. De stichting richt zich op samenwerking van verschillende bedrijven om grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voeding, watergebruik en energie in de groeiende megasteden aan te pakken. Door de krachten te bundelen, ontstaat een uniek en daadkrachtig platform van kennis en kunde.

Grote opdrachtgevers in het buitenland vragen om geïntegreerde oplossingen voor de glastuinbouw. Van techniek bij de bouw tot aan het management ten tijde van de operatie. Van A tot Z. Deze bedrijven zoeken vooraf zekerheid in hun toekomstige bedrijfsvoering, over het productieniveau en de wijze van afzet. Juist door intensieve samenwerking kunnen gespecialiseerde Nederlandse bedrijven deze totaaloplossingen bereiken. Onlangs is de eerste strategische samenwerking al gesloten voor de ontwikkeling van een innovatiepark in Jiashan, de belangrijkste economische delta van China.

Naast Van der Ende Groep zijn vijftien glastuinbouwleveranciers premium partner van Stichting Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en LTO Glaskracht wordt tevens nauw samengewerkt.

Lex van der Ende (Managing Director Van der Ende Groep): ”Een prachtig initiatief, waar wij graag in participeren. En in het verlengde van de traditie dat Nederland wereldwijd wordt gezien als specialist op het gebied van waterbeheersing, menen wij alles in huis te hebben om hier een cruciale rol in te spelen. Dit uiteraard niet zonder onze trouwe partners. Wanneer we de spreekwoordelijke Chinese muren tussen onze bedrijven weten te slechten en de handen ineen slaan, zijn we in staat om daadwerkelijk impact te hebben op de mondiale uitdagingen op het gebied van voedsel, energie en water.”