25 nov, 2016
Nieuws

Van der Ende Groep trotse winnaar Westland Partners Ondernemers­prijs 2016!

Donderdag 24 november werd in de Oude Kerk in Naaldwijk de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2016 uitgereikt. Van der Ende Groep mocht deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst nemen. De prijs is een erkenning vanuit MKB Westland voor het meest onderscheidende Westlandse bedrijf. Van der Ende Groep heeft naast MKB Westland Partners Ondernemersprijs ook de prijs voor ‘Strategie & Innovatie’ in ontvangst mogen nemen. Van der Ende Groep was genomineerd samen met Unicum Elzenhagen en DB Telecom.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van MKB Westland in de Oude Kerk in Naaldwijk maakte juryvoorzitter van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs, Lars Boellaard de winnaar bekend van deze prijs, die sinds 2007 wordt uitgereikt. Ieder jaar mogen Westlandse ondernemers gegadigden aandragen, waarna een vakjury de genomineerden vaststelt en vervolgens bij alle bedrijven een bezoek brengt.
Lex van der Ende over de overwinning: “We zijn verrast, blij en voelen ons zeer vereerd! Het is leuk om erkenning te krijgen voor hetgeen waar we mee bezig zijn. Dit jaar kan niet meer stuk!’’.

De afgelopen weken waren delen van de bedrijfsbezoeken al te zien tijdens de uitzendingen van regionale zender WOS TV. De genomineerden werden beoordeeld op verschillende categorieën, te weten: strategie en innovatie, personeel en organisatie, en marketing & communicatie.

De vakjury over Van der Ende Groep:

Unaniem heeft de jury besloten dat van der Ende Groep de winnaar is van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Piet van der Ende en zijn zoon Lex van der Ende zijn dé ondernemers van 2016. Het bedrijf waar o.a. pompen, elektromotoren, vertragingsmotoren, kleppen en ventilatoren verkocht, gereviseerd en gerepareerd worden heeft veel te danken aan de glastuinbouw. Daarnaast richten zij zich ook op andere marktsegmenten, zoals industrie, bouw en overheidsinstellingen. Het familiebedrijf van Piet en Lex van der Ende heeft een diepe indruk op de jury gemaakt.

Innovaties

De groei die Van der Ende Groep doormaakt, vindt de jury erg knap. De onderneming heeft als doel om twee innovaties per jaar op de markt te zetten. Ze kijken zelf naar welke innovaties er nodig zijn in hun sector, maar luisteren daarnaast ook goed naar wat het bedrijfsleven wil.

Personeel

Van der Ende Groep is een echt familiebedrijf. Dat uit zich in hoe zij omgaan met hun personeel. De medewerkers worden erg betrokken bij het bedrijf, daar geven ze veel aandacht aan. Eerder dit jaar won Van der Ende Groep de OOM-Award 2016, de prijs voor het beste scholingsbedrijf in Zuid Holland. Een knappe prestatie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De jury waardeert het dat Van der Ende Groep twee medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst heeft. Voor een technisch bedrijf, vindt de jury dat erg goed. Deze medewerkers worden volledig opgenomen in het bedrijf. Daarnaast blinkt het bedrijf uit in maatschappelijke betrokkenheid. Dit blijkt uit de activiteiten rondom WK Kassiebouwen en het project van Stichting de Zaaier in Afrika, waar Piet van der Ende zich met heel zijn hart voor inzet.

Nieuw pand

Naast o.a. het frequent innoveren heeft Van der Ende Groep nog meer bedrijfsmatige plannen. In 2018 gaan zij verhuizen. Het nieuwe pand wordt voorzien van de nieuwste technieken en de onderneming heeft ook dan het plan om nóg meer bezig te zijn met duurzaamheid.

Winnaar

Op punten als ‘Strategie & Innovatie’ en ‘Personeel & Organisatie’ scoort Van der Ende Groep bovengemiddeld. Daarnaast onderscheiden zij zich in hun branche en blijven zij zoeken naar nieuwe markten.

Dit bedrijf is dan ook een terechte winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2016.’‘

Meer informatie over de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2016 is te vinden op MKB Westland.