6 okt, 2016
Nieuws

Van der Ende Groep winnaar OOM Award

Elk jaar reikt de Stichting OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) in Zuid-Holland de OOM Award uit aan het meest actieve scholingsbedrijf van deze regio. Dit jaar heeft de Van der Ende Groep uit Maasdijk deze prestigieuze Award in ontvangst mogen nemen. Ruim 2.000 bedrijven deden mee om de titel te bemachtigen van ‘beste opleidingsbedrijf van Zuid-Holland 2016’. De prijs is voor het bedrijf dat een voorbeeld is voor de sector, als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen.

De Van der Ende Groep was, samen met twee andere bedrijven, doorgedrongen tot de finale op basis van hun investering in opleiding en ontwikkeling in 2015 en het aantal stagiaires en leerlingen, die succesvol zijn begeleid. De jury gaf aan dat alle drie bedrijven goed bezig zijn als het gaat om opleiding en ontwikkeling. Doorslaggevende redenen waarom juist de Van der Ende Groep de Award in ontvangst heeft mogen nemen, zijn de wijze waarop opleiding structureel is ingebed in de organisatie, de samenwerking met het beroepsonderwijs en een gesprek met een stagiair, die o.a. vertelde dat hij hier voor vol wordt aangezien.

Arie van der Wijden, operationeel directeur bij de Van der Ende Groep en betrokken bij het scholingsbeleid binnen het bedrijf: ‘We vonden het al heel bijzonder en eervol dat we genomineerd waren. Ik heb niet het idee dat we iets heel bijzonders doen. We bieden mensen gewoon de kans om bij te leren en we zijn blij dat ze dat willen doen voor ons. Maar ik realiseer me nu meer dat men het prettig vindt dat zij die kans krijgen van hun werkgever. Wat ook telt is dat goed opgeleid personeel het antwoord kan zijn in de dagelijkse concurrentiestrijd, waar veel technische bedrijven mee te maken hebben. Dat lukt alleen als je kwaliteit en goede service kan bieden en daarvoor heb je goed opgeleide mensen nodig.’